Jeg stødte på bogen på nettet ved en tilfældighed og blev straks nysgerrig. Den indeholder lidt over 100 forskellige øvelser (lege), som man kan integrere i undervisningen, i – vil jeg påstå – alle fag. Det, som gør bogen attraktiv, er, at  den meget enkelt og tydeligt angiver, hvad hver enkelt øvelse gerne vil opnå med deltagerne. Det gør det meget nemmere hurtigt at lave sin egen vurdering af, hvor øvelsen kunne passe ind. Med andre ord er det en god opslagsbog, når du står og mangler inspiration og konkrete idéer.

bog1Alle øvelser er inddelt i 4 overskuelige kategorier:

Fireworks (fyrværkeri)

– ”høj-energi” øvelser, hvor det handler om at være hurtig, skabe netværk, være fleksibel etc. I bogen anbefales disse øvelser som start på et emne eller som overgang til noget nyt, og forfatterne gør opmærksom på, at øvelserne skal have et fokus for ikke ”bare” at være en omgang kaos i klassen.

Altered State (ændret tilstand/”højere sindstilstand”)

– ”lav-energi” øvelser, hvor der gives input fx i form af et stykke film, musik eller et inspirationsoplæg. Forfatterne sammenligner disse øvelser med at sidde omkring lejrbålet og høre stammens vise mand fortælle historier, mens man filosoferer over pointerne.

Openness (åbenhed)

Åbenhed handler om at være åben overfor idéer og input – kan også være en slags drømmefase. Forfatterne understreger, at Åbenhed er tæt forbundet med Fokus:

Focus (Ja, – fokus)

Der også understreges som ”Positivt Fokus”. At fokusere på den ene ting, der er lige for, og ikke på alt muligt andet. Hvis ikke der er et positivt fokus er det – som de siger – ligesom at køre en bil i første gear hele tiden: Det bruger meget brændstof og slider motoren op. Med andre ord så nytter det ikke at drømme hvis ikke drømmene har et formål.

Det er en meget praktisk bog (lige vand på min mølle), enten hvis du vil inspireres eller søger konkrete aktiviteter til din undervisning eller når du afholder møder.

Pris

Som mange andre i tidens Danmark er jeg også bundet af et stramt budget og må derfor agere med en vis form for nødvendig nærighed. Jeg købte bogen på The book Depository  til ca. 100 kr. inkl. levering og den var fremme efter 1 ½ uge.

TIP: Jeg tjekker altid om de udenlandske bøger jeg søger findes på den slags site, for priserne er altid inkl. levering. Til gengæld tager leveringen typisk en til to uger, men det klarer min tålmodige pengepung ganske fint.